О нама

đĘđ¦đżđ¬đ-„Школа за основно образовање одраслих Младеновац“ започела је рад 1967. године у оквиру тадашњег Радничког универзитета. 1994. године почела је да ради самостално под данашњим именом.

Образовање одраслих је део јединственог система образовања Републике Србије који одраслима током целог живота обезбеђује стицање квалификација потребних за лични и професионални развој, запошљавање и рад.

Од школске 2013/2014. године у „Школи за основно образовање одраслих Младеновац“ реализује се концепт основног образовања одраслих који је заснован на моделу функционалног основног образовања одраслих. Овај концепт се организује по разредима од првог до осмог, тј. кроз први, други и трећи циклус. Ово значи да ученик/полазник у току једне школске године може да заврши два разреда. Први образовно-васпитни период траје од септембра до децембра, а други од јануара до маја.

„Школа за основно образовање одраслих Младеновац“ врши упис полазника у два уписна рока, августовско/септембарском и јануарско/фебруарском, али свако ко жели да започне или настави основно образовање може да се упише и ван ових рокова.

Школа одржава контакте са културним, образовним, ромским и другим организацијама. Такође, активно сарађује са Центрима за социјални рад у Младеновцу, Сопоту и Крагујевцу, Националном службом за запошљавање, Домом здравља у Младеновцу, као и МУП-ом Младеновац.

đąđżđ¬ đĘđ¦đżđ¬đÁ

Аутор текста: Јелена Скробић