Одржан концерт ОМШ „Стеван Христић“

Поводом „Недеље сећања и заједништва“, у четвртак, 9. маја, ученици Основне музичке школе „Стеван Христић“ из Младеновца су одржали пригодан концерт за полазнике наше Школе. На концерту су наступили солисти инструменталних одсека, одсека за соло певање, оркестар гитара под руководством професора Данила Милојковића, хор под руководством професора Стефана Ненадовића. Програм је водила професорка Ана Јовановић. Репертоар изведен на концерту је био разноврстан-од мелодија класичне музике до мелодија популарне музике коју млади радо слушају.

    

   

Овим концертом је настављена успешна сарадња између Основне музичке школе „Стеван Христић“ и Школе за основно образовање одраслих Младеновац.

„Недеља сећања и заједништва“ је ове године први пут обележена, од 7. до 10. маја, у знак сећања на жртве масовних убистава која су се десила у мају прошле године у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду, у Дубони и Малом Орашју и злочина који се седам месеци касније десио у Нишкој Бањи. Убудуће, „Недеља сећања и заједништва“ ће бити део школског календара сваке школске године.

 

Фотографије: ОМШ „Стеван Христић“, ШООО