Обавештење о остваривању образовно-васпитног рада учењем на даљину

Влада Републике Србије је одлучила да се, због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи изазване ширењем вируса COVID 19, привремено обустави непосредни образовно-васпитни рад у основним и средњим школама на територији Републике Србије. Због новонастале ситуације, Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима, кроз остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину. Почетак реализације образовно-васпитног рада учењем на даљину је 17. марта 2020. године.

За ученике основне школе припремљени су едукативни садржаји за учење на даљину који ће бити емитовани на Трећем каналу Радио телевизије Србије (РТС Канал 3). Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, где се могу накнадно и више пута прегледати истог дана или наредних дана. Шест дана у недељи, почев од 8 часова, емитоваће се часови по разредима према распореду који ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја (www.rasporednastave.gov.rs). Такође, распоред часова ће бити објављен и на улазним вратима наше Школе, као и на школском сајту.

За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно. За ученике 8. разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по три часа дневно, од којих ће два часа увек бити српски језик и математика, а трећи час ће бити један од предмета који се полажу на завршном испиту (биологија, историја, хемија, географија, физика).

Детаљно обавештење за родитеље у вези са реализацијом учења на даљину можете пронаћи на следећем линку:

Obavestenje za roditelje_nastava na daljinu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *